Hva er Google Ads?

Google Ads er google sin annonseplattform som forgår over nett. Gjennom denne plattformen kan du annonsere mot de potensielle kundene dine gjennom annonser som er i blant annet søkemotoren, nettaviser, Google shopping og YouTube.

Hvordan fungerer Google Ads?

Her viser jeg til et bildet av Brukergrensesnittet i Google Ads og hvordan dette ser ut på kampanjenivå. Dette kan ta litt tid å sette seg inn i, men måten som det er organisert på gir ofte mening og er oversiktlig.

I Google Ads byr du på det man kaller for keywords. Når en søker opp dette i Google vil annonsen din komme opp. Når noen klikker på annonsen din vil du belastes med kostnaden for et klikk. Kostnaden vil være avhengig av maksbudet som du har satt, samt konkurransen med de som har det samme søkeordet som deg. Gjennomsnittet for denne kostnaden per klikk vises i kolonnen «Avg.CPC», mens det prosentvise antallet av antall klikk etter å ha trigget den vises i kolonne «CTR.» Når det kommer til Avg.pos vil dette si gjennomsnittlig plassering, som vil si plassen som du i søkeresultatene dukker opp i snitt. Om du får et tall mellom 1-4 vil det si at du dukker opp på første side.

Du er med i en auksjon hver gang annonsen din syntes, det er derfor du må sette et budsjett for en hver kampanje og for hvert søkeord sette et bud. Dette indikerer hvor mye du har lyst til å betale per klikk. Dersom konkurrentene dine byr mindre enn deg vil du være helt oppe i søkeresultatet.

Kan førsteplassen kjøpes?

Dette vil likevel ikke bety at det er mulig å betale seg til førsteplass. Google lever av å levere relevant innhold til sine kunder, derfor har de opprettet det de kaller for en quality Score. Dette er med på å se hvor relevante dine søkeord, annonsetekster og landingssider er i forhold til hverandre.

Google Ads Quality Score: Essential Knowledge for PPC Advertising

Som du kan se utifra dette bildet blir quality score beregnet i en skala fra 1-10 hvor 10 er høyest.

Hvordan strukturere Google Ads kontoen din, og hvordan lager jeg en Google Ads kampanje?

Når du skal strukturere din konto, samt lage en kampanje er det viktig å tenke på to ting:

  1. Det er viktig å gjøre innholdet så relevant som mulig
  2. Det er viktig at annonsene dine sendes til en side som er relevant

Når du har satt dette og skal opprette kampanjen vil du få en rekke valg av type kampanjer som du skal lage, blant annet Displaykampanje og Shoppingkampanje. Deretter må du velge navn på kampanjen din, når du lager navn kan det være lurt å indikere hvilken av de ulike kampanjene kampanjen er, i navnet. Etter du har gjort dette skal du velge nettverk, og hvor du vil syntes. hvilke områder ønsker du å rette kampanjen din mot?

Det neste steget er å velge språk, det kan være lurt å velge alle språk selvom du har valgt å være synlig i for eksempel Norge. Dette er fordi andre kan snakke opp til flere språk og derfor bruke andre språk på sin nettleser. Etter du har gjort dette må du velge budsjett. Det kan være vanskelig å vite riktig budsjett fra start, og det er derfor viktig å vite at dette ofte er noe man tester ved for eksempel å gjennomføre en søkeordsanalyse. Deretter må man se på budgivningstrategi og valg av publikum. For publikum er det i hovedsak 3 du kan velge mellom:

  1. In-market audiences
  2. Remarketing audiences
  3. Similar audiences

Etter at dette er valg må du velge utvidelser, dette vil si ekstra informasjon som vil kunne vises i tillegg til annonseteksten din, dette kan blant annet være sitelink eller callout. Etter du har gjort dette må du velge annonserotasjon og annonseplanlegging.

Sette opp annonsegruppe

Når du har gjennomført de ulike stegene ovenfor har du satt opp din første kampanje. Det neste jeg skal ta deg gjennom er å sette opp en annonsegruppe. Når du skal sette opp en annonsegruppe er det første du må gjøre å velge et navn til dette. Dette har ingenting å si for annonseresultatene dine, men du burde navngi denne gruppen etter søkeordet det inneholder. Deretter skal du velge søkeord og samsvarstype.

Samsvarstype vil si tegn som du benytter i kombinasjon med søkeordet ditt. Noen eksempler på samsvarstyper er: setningssamsvar og eksakt samsvar. Det siste steget vil være å lage annonseteksten din.

Etter du har gjennomført dette vil det være lurt å vente litt før resultatet kommer inn og du kan begynne med å forbedre dine kampanjer.

Fordeler med Google Ads:

  • Du får resultater med en gang
  • Google Ads annonser og plasseringer er «beskyttet» mot algoritme-oppdateringer
  • Trafikken er tilpasset og relevant, dermed vil besøkende fra Google Ads ofte ha høyere konverteringsrate

Google har en egen serie som jeg anbefaler å se, som tar for seg hvorfor Google Ads er viktig og hvordan å sette det opp.

Kilder:

https://inevo.no/blogg/google-ads-for-nybegynnere/

https://support.google.com/google-ads/answer/6146252?hl=no

#

No responses yet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *