De siste fem ukene har det vært mye å gjøre, vi har nemlig i sammenheng med eksamen fått i oppgave å lage vår egen nettbutikk. Dette har gitt et stort læringsutbytte som jeg vil ta med meg videre. I dette blogginnlegget vil jeg skrive et refleksjonsnotat om hvordan disse 5 ukene har gått, og hvilke utfordringer som vi møtte underveis.

Planlegging

Det var mye som surret i hodet i det vi fikk oppgaven. Hvordan skal vi klare å rekke alt? Heldigvis kom vi fort i gang og fant raskt ut av hva vi ønsket å selge. Vi bestemte oss for å selge armbånd, hvor inntektene vil gå til Leger uten grenser. Vi valgte dette da vi kom fort i kontakt med Leger uten grenser da de syntes dette prosjektet var veldig spennende.

Samarbeid

Når det kommer til samarbeidet mellom oss i gruppen følte vi at prosjektet gikk ganske bra uten store utfordringer. Samarbeidet og kommunikasjonen har vært godt og vi har vært ganske enige hele veien om hva vi ønsker med tanke på nettbutikken. God kommunikasjon og samarbeid er helt essensielt for å skulle oppnå ønsket resultat.

Fra konsept til nettbutikk

Prosessen fra konsept til nettbutikk er svært viktig for å levere et godt produkt til slutt. Vi vil også ta i bruk sosiale medier på den måten at man ser at det er en rød tråd mellom alt fra produkt til nettbutikk til sosiale medier.

I denne prosessen har vi også tatt i bruk INEVO sine 10 vurderingskriterier for en nettbutikk slik at de viktigste tingene blir vektlagt. Dette resulterte i løsninger som gode og brukervennlige, hvor vi føler at vårt konsept kom tydelig frem.

Markedsføring – Sosiale medier

Før vi skulle lansere nettbutikken vår var det viktig for oss å ha en kundegruppe før lansering. For å få til dette var markedsføringen veldig sentral. Vi har valgt å ta i bruk Instagram, Facebook og Tiktok for å markedsføre vår nettbutikk. Dette vil vi bruke for å gjøre konseptet vårt synlig, få flere følgere/besøkende på nettbutikk og de ulike tjenestene vi tar i bruk. Vi vil også bruke det for å realisere målet om å ha en kundegruppe før lansering.

Utfordringer som oppstod

Som jeg tok for meg tidligere har vi kommet over lite utfordringer under denne prosessen. En ting som skjedde under prosessen var at nettsiden var parkert slik at det ikke gikk an å søke på den. For å fikse dette tok vi kontakt med Pro Isp, hvor vi fikk god og rask hjelp. Utenom dette vil jeg si at det tok litt tid med Shopify da dette var et helt nytt verktøy for oss begge. Etter at vi fikk satt oss inn i dette gikk det meste egentlig ganske radig.

Læringsutbytte

Denne perioden har gitt meg enormt med læringsutbytte, det har vært svært spennende å planlegge hele prosessen fra ide til lansering. Disse erfaringene og den kunnskapen jeg har fått fra denne prosessen ser jeg på som svært gode erfaringer som jeg vil ta med meg videre i arbeidslivet.

#

No responses yet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *