I dette blogginnlegget har vi fått i oppgave å skrive om en plattformtjeneste. Jeg har da valgt å skrive om en norsk plattformtjeneste som jeg ofte tar bruk av selv ved navn Tise. Jeg vil starte med å ta for meg litt om hva digitale plattformer er og gå nærmere inn på Tise og hvordan denne appen fungerer. Videre vil jeg ta for meg hva transaksjonskostnader er og hva Tise gjør for å senke disse for deres kunder.

Hva er digitale plattformer?

Digitaliseringen er noe samfunnet er veldig preget av i dag. Dermed blir også digitale plattformer stadig mer populært hos ulike bedrifter for å øke verdi og konkurransefortrinn mellom bedriftene. Digitale plattformer kan beskrives som et nettverk bestående av deltakere som samhandler og skaper verdi gjennom bruk av teknologi, regler og infrastruktur som plattform eieren tilbyr (estudie.no)

Tise

Tise er en digital plattform som har blitt veldig populær. Dette er en norsk gratis-app hvor man legger ut klær og interiørartikler for salg. Gründerne av appen er Erik Frøyland Rime og Axel Franck Næss i 2014, men den ble ikke lansert før i februar 2016. Noen år etterpå ble Jenny Skavlan Creative Director, Jenny har et stort engasjement innenfor bærekraft og passer derfor veldig godt inn i denne rollen da appen Tise legger stor vekt på dette. I hovedsak retter denne appen seg mot kvinner i alderen mellom 18 og 35 år, men jeg tror det i dag også er stadig flere menn som tar i bruk denne appen.

Hvordan fungerer Tise?

For å vise hvordan appen fungerer vil jeg legge til et bilde som enkelt illustrerer hvordan å ta i bruk appen.

Skjermbilde av «Hvordan fungerer det?» Tise.com

Hvem er aktørene?

Aktørene til Tise er alle de som kjøper og selger varer i appen. Det er også en side inne på Tise hvor man kan finne ulike aktører som EVO, Viaplay og fler som tilbyr ulike tilbud brukerne kan kjøpe med «Tisecash» som man opptjener for eksempel ved publisering av et produkt.

Hva er transaksjonskostnader og hva gjør Tise for å senke disse?

Transaksjonskostnader kan ha flere forklaringer, i dag kan det ses som en beskrivelse av selve kjøpsprosessen (Krokan 2015, 56).  Det er altså helt fra lysten/behovet til du har gjennomført et kjøp og eventuelle vurderinger. Enkelt forklart vil det å senke transaksjonskostnadene for kunden skape en mer positiv kundeopplevelse, som da øker sjansen for salg.

Transaksjonstypene kan deles inn i 6 typer: søkekostander, informasjonskostnader, forhandlingskostnader, beslutningskostnad, evalueringskostnader og tvangskostnader. Jeg vil nå gå inn på hver av disse og koble de opp til Tise.

Søkekostnader handler om åfinne frem til alle, eller de mest aktuelle alternativene (krokan 2013, 71). I Tise sin app finner man lett frem til søkemotoren, under søk får man også opp ulike kategorier slik at det blir lettere for deg som forbruker å finne det du er på utkikk etter. Noen eksempel på dette er mote og interiør. Innenfor de ulike kategoriene ligger det også ulike underkategorier som størrelse og farge. På den måten vil det være veldig enkelt å finne ulike preferanser i for eksempel farge. Man kan også senke søkekostnadene ved å bruke hashtags for å enkelt finne det du er interessert i. Dette er noen faktorer som er med på å senke søkekostnadene.

Skjermbilde av «kategorier» Tise.com

Informasjonskostnader handler om å innhente seg relevant informasjon om de ulike alternativene. Et eksempler på dette kan være innenfor pris. Før publisering av produkt kan man lage en tekst om informasjon om produktet. I og med at det er brukeren som styrer dette kan informasjonen variere veldig. Dermed har Tise en chatte-funksjon slik at du enkelt kan sende melding til selger med spørsmål du lurer på angående pris eller lignende.

Forhandlingskostnader oppstår når en skal forhandle om vilkårene for leveransen, slik som pris, tilleggstjenester osv. (Krokan 2013, 76). Når man skal annonsere et produkt på Tise må man legge inn ønsket pris og informere om man ønsker å sende eller at kjøper skal hente. Tise har også en egen funksjon ved navn «gi bud», der man kan sende inn bud til selger og den enkelt kan godta eller avslå budet. Man diskuterer ofte også i chat-funksjonen om pris dersom mange selger det samme produktet og man vet at man ikke har monopol på eget produkt.

Beslutningskostnader handler om at man skal ta en beslutning om man skal gjennomføre kjøpet av noen av de utvalgte produktene. Ved beslutningskostander vil man se på hvilke muligheter man har ved betaling. Tise benytter seg av Safe Payment som er en veldig sikker betalingsmåte, men man kan også betale med Vipps.

Evalueringskostnader er når du har bestemt deg for produktet du ønsker å kjøpe og du har mottatt produktet. Det er dermed på tide å evaluere kjøpet. Ved bruk av Safe Payment vil man kunne avtale retur om ikke produktet står til forventningene. Man kan også gi tilbakemelding til selger på appen slik at andre kan se hvor troverdig du er.

Tvangskostnader oppstår når det er uenighet mellom selger og kjøper angående leveransen. Kjøper vil være beskyttet av kjøpsloven til inntil to år, samt er det mulighet for å rapportere selger dersom det skulle oppstå en feil.

Nettverkseffekter

Nettverkseffekter kan minne mye om transaksjonskostnader og går ut på fordelingen av ressurser i nettverk. Ved at flere tar i bruk Tise vil det også øke deres verdi i nettverket. Om Tise har få brukere vil det ikke være like stor verdi. For å oppnå størst verdi har Tise blant annet en delingsfunksjon slik at man lett kan sende ulike annonser på andre tjenester og tiltrekke nye brukere.

– Martine

Kilder:

https://baerekraft.ungdomsbedrift.no/tise

estudie.no

Arne Krokan, Nettverksøkonomi, 2019

Forelesninger og nettkurs av Arne Krokan, Digital Markedsføring – Høyskolen Kristiania.

#

2 Responses

  1. Takk for et fint innlegg. Interessant å lese hvordan Tise senker transaksjonskostnadene. Flott bruk av bilder, overskrifter og uthevet tekst for å skape oversikt!

    Forslag til forbedring av dette innlegget er å gjerne få frem litt mer om hvorfor du legger vekt på transaksjonskostnader og litt mer om hva dette betyr. Se for deg at dette er helt nytt for den som leser.
    Bruk gjerne også innledning og/eller innholdsfortegnelse som hjelpemidler til å forklare hva innlegget vil handle om fra start, og hvorfor leseren bør lese videre!

    Nå nærmer første eksamen seg, og du har bare noen få innlegg igjen til det!
    Fortsett den gode jobben nå på innspurten, og begynn gjerne å tenke på hvilke innlegg du ønsker å ha med deg inn i eksamen. Kanskje dette blir ett av dem?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *